top of page
de herenboerderij

DE  HERENBOERDERIJ

zeer luxe en complete groepsaccommodatie , 50 personen

Dit moet je gezien hebben! Voor uw groep voegen we Herenboerderij De Hondsrug (accommodatie met monumentale voorhuis) en Herenboerderij Exloërmond (accommodatie gemaakt uit de voormalige stalen) samen tot één spectaculaire accommodatie.  De verbindingsdeuren gaan open waarop er volop ruimte is voor 65 personen, enorme keukens (ideaal voor kookgroepen),  diverse loungeplekken,  grote bar met tap, een gezellige Engelse bar met open haard, grote houten tafels voor spelletjes of gezellig borrelen met uitzicht over de weilanden. Verder 2 zwembaden, binnen en buiten whirlpool, sauna, bioscoop, complete gym, omsloten en omheinde tuin met diverse terrassen, buitenveranda met houtkachel, tafelvoetbal, tafeltennis, sjoelbak, biljart, klimtoestel voor de kleintjes en een trampoline voor de grotere en niet te vergeten een jeu de boules baan buiten waar iedereen van groot tot klein mee kan spelen! 

1690038904419.jpg
1690038881812.jpg

Je mag toch wel zeggen dat dit een van de meest complete groepsaccommodaties van Nederland is. En dan ook nog eens in een bijzonder pand, De Herenboerderij is één van de mooiste boerderijen van Drenthe en daarom ook een beschermd rijksmonument. ‘De Herenboerderij’ bestaat uit de hele boerderij die in totaal 90 meter lang is. Feitelijk bestaat ‘De Herenboerderij’ uit twee groepsaccommodaties. Het monumentale voorhuis heet Herenboerderij de Hondsrug en aan de achterzijde is Herenboerderij Exloërmond. Samen vormen ze ‘De Herenboerderij’ en geniet je van de hele boerderij als je dit met je groep huurt. Uiteraard zijn de boerderijen van binnenuit met elkaar verbonden.  In het monumentale voorhuis voelt u zich de rijke herenboer van honderd jaar geleden. In de prachtig verbouwde "deel" zult u versteld staan van 15 meter hoge plafonds, authentieke details en vooral heel veel ruimte en luxe. Ontdek hoe een rijke boerderij er 100 jaar geleden uitzag. Vele authentieke details zoals de stallen zijn gebleven.

Een paar bijzondere details willen we hierbij noemen.  De kamers zijn uiteraard allemaal ruim en luxe, vrijwel allemaal met eigen sanitair, maar een paar springen er uit. Zo is er de groene kamer in het monumentale voorhuis. Slapen zoals de rijke landeigenaar ruim 100 jaar geleden al deed. Of slapen in de vroegere paardenstal met nog alle authentieke details. Zoek je het knusser?  Kies dan voor een bedstede, maar dan wel in een kamer met luxe sanitair.

 

En er is genoeg te doen. Uiteraard is er op een paar kilometer afstand de Hondsrug rond Exloo met de schapenkudde en alle ruimte en rust voor fiets- en wandeltochten. Of voor de kinderen een dagje attractiepark Drouwenerzand of Wildlands.

In het huis kunt u zich vermaken met een complete wellness met sauna, 2 zwembaden, 2 whirlpools en een complete gym. Verder vindt u er een bioscoop en de omsloten tuin met veranda met bbq en open haard.

Dit alles exclusief voor uw groep, alle ruimte maar toch gezellig met elkaar De perfecte locatie voor je familiebijeenkomst of een vakantie met meer gezinnen.  De luxe van een hotel, maar dan voor je eigen groep!

bottom of page